top of page
Massage olie

Abhyanga

Abhyanga is een klasieke ayurvedische massage voor het gehele lichaam, hierbij zal de nadruk gelegd worden op specifieke punten op het hoofd, gezicht en voeten. Tijdens een abhyanga-massage worden warme oliën royaal op het lichaam aangebracht en vervolgens gemasseerd met verschillende technieken, waaronder lange strijkbewegingen, kneden en zachte druk op specifieke punten (marmapunten).

 

De voordelen van abhyanga:

 • Ontspanning en stressverlichting
  Abhyanga bevordert ontspanning door het zenuwstelsel te kalmeren en spanning in het lichaam los te laten. De zachte strijkbewegingen en warme olie helpen de geest tot rust te brengen en angst te verminderen.

 • Verbeterde doorbloeding
  De massagetechnieken en warmte van de olie verbeteren de bloed- en lymfecirculatie, wat helpt bij het verwijderen van gifstoffen en afvalstoffen uit het lichaam.

 • Gevoede huid
  Het aanbrengen van olie helpt de huid te hydrateren en te verjongen, waardoor deze zacht en soepel wordt. Het kan ook het uiterlijk van de huid verbeteren en een gezonde gloed  bevorderen.

 • Ondersteuning van gewrichten en spieren
  Abhyanga helpt bij het verlichten van spierspanning, stijfheid en gewrichtsongemak. De olie dringt diep door in de weefsels, zorgt voor smering en voeding van de spieren en gewrichten.

 • Ontgifting
  De massagetechnieken en warme olie stimuleren het lymfestelsel en ondersteunen de natuurlijke ontgiftingsprocessen van het lichaam.

 • Balans
  Abhyanga helpt om het lichaam in evenwicht te brengen en harmonie te herstellen in het lichaam en geest.

Reserveer behandeling

bottom of page