top of page

Groepstherapie

Bij Surya Veda draait groepstherapie om het evenwicht tussen lichaam en geest. We gebruiken psychologie om bewustzijn te vergroten over stressreacties en traumaresponsen die je hebt ontwikkeld om jezelf veilig te voelen. Bijvoorbeeld, overmatig scrollen op sociale media als een manier om emoties te vermijden, of het vermijden van intieme relaties uit angst voor afwijzing. We combineren elementen uit schematherapie, acceptance and commitment therapie en cognitieve gedragstherapie om de oorsprong van deze gedragingen te onderzoeken en gezondere gedragspatronen aan te leren vanuit jouw volwassen zelf.

We begrijpen dat deze reacties niet alleen in onze geest zijn opgeslagen, maar ook vanuit ons lichaam worden gegenereerd. Ons lichaam beoordeelt situaties op veiligheid en stuurt signalen naar de hersenen, activeert het zenuwstelsel en triggert fight, flight, freeze of fawn reacties. Daarom vinden we het essentieel om heling ook op het lichaam, met name het zenuwstelsel, te richten. Daarom omvat de behandeling ook yoga, ademtherapie (diafragmatische ademhaling) en adviezen vanuit de ayurveda om het zenuwstelsel te kalmeren. De achterliggende theorie van onze behandeling is afkomstig vanuit de polyvagaal theorie, waarbij het ons doel is om de ventrale vagus te activeren, waardoor het zenuwstelsel tot rust komt en verbinding met anderen en vooral met jezelf mogelijk wordt.

De sessies beslaan een periode van 9 weken en vinden plaats op vrijdagavonden van 19.00 uur tot 21.00 uur. De volledige behandeling van 9 weken bedraagt €​​799-,. Betalingsmogelijkheden in termijnen zijn beschikbaar. Aarzel niet om contact met ons op te nemen om de verschillende opties te bespreken.

Wil je een gratis intake inplannen om in aanmerking te kunnen komen voor de groepstherapie? Laat dan je gegevens achter via het contactformulier en wij plannen zo spoedig mogelijk een intakegesprek met je in.

bottom of page