top of page
iStock-623062974.jpg

Ayurvedische Massages

De Ayurveda geeft de waardevolle boodschap dat we moeten luisteren naar onze 'budhi' (oftewel, je innerlijke wijsheid). In onze moderne samenleving staat deze boodschap vaak haaks op het streven naar constante vooruitgang, het nastreven van onrealistische doelen en het vermijden van kwetsbaarheid.

Vroegkinderlijke trauma kan daarnaast het contact met onze 'budhi' verstoren. Bij Surya Veda is het ons doel om je te begeleiden bij het herstellen van dat contact en het luisteren naar je budhi. Een belangrijke stap op dit pad is het vergroten van zelfliefde. Hierbij spelen massages en Sneha (olie) een cruciale rol als uiting van zelfliefde.

Onze Ayurvedische massages maken overvloedig gebruik van warme olie om dit gevoel van zelfliefde te versterken. Aarzel niet langer en boek nu een Ayurvedische massage bij ons, zodat je zelf dit versterkte gevoel van zelfliefde kunt ervaren. 

Abhyanga standaard (volledige lichaamsmassage)

Abhyanga is een traditionele Ayurvedische massage met warme olie die zowel het lichaam als de geest verzorgt. Het verbetert de circulatie, ontspant de spieren en vermindert gifstoffen. Daarnaast kan het leiden tot vermindering van stress, angst en depressieve klachten. Deze massage heeft tevens een bevorderende werking op de nachtrust.

60 min.      €79,95

Abhyanga uitgebreid (volledige lichaamsmassage)

Abhyanga is een traditionele Ayurvedische massage met warme olie die zowel het lichaam als de geest verzorgt. Het verbetert de circulatie, ontspant de spieren en vermindert gifstoffen. Daarnaast kan het leiden tot vermindering van stress, angst en depressieve klachten. Deze massage heeft tevens een bevorderende werking op de nachtrust.

90 min.      €119,95

Shiro Abhyanga (hoofd-,nek-, en schoudermassage)

Shiro Abhyanga is een ontspannende en helende behandeling gericht op het hoofd.  De behandeling helpt stress te verminderen, de bloedsomloop te verbeteren en het zenuwstelsel te kalmeren. Shiro Abhyanga wordt vaak aanbevolen om zijn vermogen om mentale helderheid te bevorderen, hoofdpijn te verlichten en een gevoel van diepe ontspanning te creëren.

30 min.      €39,95

Pada Abhyanga (voet-, en onderbeenmassage)

Bij Pada Abhyanga wordt warme olie gebruikt om je voeten, enkels en onderbenen met zachte, ritmische bewegingen te masseren. Pada Abhyanga helpt je bloedcirculatie te stimuleren, spierspanning te verminderen en het zenuwstelsel te ontspannen. Daarnaast wordt deze massage ook gewaardeerd om haar vermogen om stress te verminderen, de geest te kalmeren en een gevoel van rust te creëren.

30 min.      €39,95

Shiro- en Pada Abhyanga (hoofd-, nek-, schouder-, voet- en onderbeenmassage) 

Door Shiro Abhyanga en Pada Abhyanga te combineren, ontstaat er een synergetisch effect dat de voordelen van beide massages versterkt. De combinatie van deze massages resulteert in diepere ontspanning, verhoogd welzijn en een betere balans tussen lichaam en geest. Het samenspel van hoofd- en voetmassage creëert een holistische benadering die zowel fysieke als mentale spanningen aanpakt, waardoor een algehele verbetering van het welzijn volgens de principes van Ayurveda wordt bevorderd.

60 min.      €69,95

Aanmelden en procedure

Je kunt je aanmelden door een bericht te sturen via het contactformulier. We zullen vervolgens contact met je opnemen om een gratis telefonische pre-intake te plannen. Tijdens deze pre-intake maken we kort kennis, bespreken we je hulpvraag en geven we uitleg over onze behandelingen en ons unieke behandelconcept. Het is vooral belangrijk dat we in dit gesprek onderzoeken of er een wederzijdse klik is en om duidelijk te krijgen of je problematiek aansluit bij ons behandelaanbod. Als je vragen hebt, kun je deze natuurlijk ook in dit telefoongesprek stellen.

Daarna zullen we een intakegesprek met je inplannen waarbij we uitgebreid ingaan op jouw situatie en de uitdagingen waar je mee te maken hebt. Tijdens dit gesprek besteden we ook aandacht aan je huidige levensstijl. We begrijpen dat een intakegesprek spannend kan zijn, omdat het de eerste stap naar hulp is. Daarom bieden we na het intakegesprek altijd een van de abhyanga vormen (gericht op het gehele lichaam of specifiek gericht op het hoofd, de nek, schouders, onderbenen en voeten) aan, waarbij de specifieke vorm in overleg met jou wordt gekozen. Dit helpt om de spanning te verminderen en je lichaam tot rust te laten komen.

Na het intakegesprek plannen we een behandelplanbespreking in. Hierbij kijken we welke psychologische behandeling het beste past bij jouw hulpvraag. We bepalen ook gezamenlijk welke lichamelijke interventie het meest geschikt is voor jou.

Na het bespreken van het behandelplan gaan we van start met de behandeling.

Intakefase

Vergoeding

Als cliënt kun je direct met de behandeling beginnen, zonder dat je eerst door een diagnoseproces moet gaan of een bezoek moet brengen aan de huisarts of psychiater. Samen met de psycholoog start je meteen de behandeling. Surya Veda heeft geen contracten met verzekeraars, dus je betaalt de factuur zelf. Deze dient binnen 14 dagen na zending betaald te zijn. Geen contracten met de zorgverzekering betekent dat je zelf de duur van de gesprekken bepaalt, evenals het aantal sessies en de frequentie die het beste bij jouw behoeften past. Je hoeft ook geen eigen risico van € 360,- te betalen en hebt geen verwijsbrief van de huisarts nodig. In sommige gevallen is het mogelijk dat je werkgever de behandeling of het coachingstraject betaalt.

Behandeling

Coaching

Schematherapie

Onze jeugd en opvoeding spelen een cruciale rol in het vormen van onze copingsmechanismen en gedragspatronen. Veel hiervan waren in het verleden van belang om ons veilig te houden, maar kunnen ons tegenwoordig juist tegenwerken. Schematherapie is een behandelvorm om deze patronen te doorgronden en te veranderen. 

Acceptance and Commitment Therapy (ACT)

ACT richt zich op het vergroten van psychologische flexibiliteit. Het helpt je om te gaan met negatieve gedachten, emoties en ervaringen, door ze te accepteren in plaats van te vermijden. Tevens focust het op 'commitment': het bepalen van je persoonlijke waarden en doelen, om van daaruit bewuste keuzes te maken om een vervullend en waardevol leven te leiden. 

Eye Movement Desensitization and Reprocessing (EMDR)

EMDR is een therapie die vaak wordt gebruikt bij de behandeling van traumatische gebeurtenissen. Tijdens een EMDR-sessie word aan je gevraagd om de nare herinnering op te halen terwijl je tegelijkertijd afgeleid wordt met bilaterale stimulatie, zoals oogbewegingen, geluiden of tikken. Dit helpt om de emotionele lading van de traumatische herinneringen te verminderen. 

Cognitieve Gedragstherapie (CGT)

CGT is een veelgebruikte vorm van therapie die gericht is op het identificeren en veranderen van negatieve denkpatronen en gedragsreacties die bijdragen aan emotionele problemen. CGT is effectief gebleken bij een breed scala aan psychische aandoeningen en kan je helpen om je mentale veerkracht te vergroten en een positievere kijk op het leven te ontwikkelen.

Coaching

Bij Surya Veda bieden wij coaching aan, geleid door een coach met een achtergrond in de psychologie. Deze brede expertise stelt ons in staat om individuen te ondersteunen bij persoonlijke groei, professioneel succes en emotioneel welzijn. Onze coaching kan helpen bij het ontwikkelen van leiderschapsvaardigheden, stressmanagement, het vinden van levensdoelen en het bevorderen van zelfvertrouwen, terwijl we ook dieper ingaan op psychologische aspecten om een gezonder en evenwichtiger leven te bereiken.

bottom of page